چای سبز برای سلامت دهان تأثیر چای سبز روی دیابت
چای سبز؛ اینبار برای سلامت دهان
این نوشیدنی خوش طعم سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که برای سلامت بدن بسیار مفید است. در این مقاله قصد داریم تأثیر چای سبز را روی سلامت دهان و دندان بررسی و شما را به بهرهمندی از خواص آن تشویق کنیم. با ما همراه باشید.
چای سبز از پوسیدگی دندانها پیشگیری میکند
میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه چای سبز باکتریها، حالت اسیدی بزاق و تشکیل جرم دندان را کاهش میدهد و برای همین به نظر میرسد از پوسیدگی و کرم خوردگی دندانها پیشگیری میکند.
محققان مصری روی دهها داوطلب، مطالعاتی انجام دادند. به این ترتیب که داوطلبها روزانه به مدت پنج دقیقه دهان خود را با چای سبز شستشو میدادند.
محققان متوجه شدند بعد از شستشو با چای سبز، میزان باکتریها و اسید دهان این داوطلبان و همچنین خونریزیِ لثهی آنها کاهش یافته است.
پژوهشهای دیگری نیز نشان داده است نوشیدن چای سبز از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
چای سبز مفید برای سلامت لثهها
خواص ضدالتهابی چای سبز به کنترل بیماریهای مربوط به لثه کمک میکند.
برخی از مردم تصور میکنند که نوشیدن چای سیاه برای حفظ سلامت بدن
و دندانها کافی است. اما باید بدانید چای سبز در مقایسه با چای سیاه حاوی
آنتی اکسیدانها و ترکیبات گیاهی مفید بیشتری است
چای سبز از افتادن دندانها پیشگیری میکند
پر واضح است مادهای که قادر است از پوسیدگی و بیماریهای مربوط به لثه پیشگیری کند میتواند مقاومت دندانهایتان را نیز بالا ببرد و از افتادن آنها جلوگیری کند.
شما که چای سبز نمینوشید باید بدانید یک پژوهش ژاپنی در سال 2010 نشان داده است مقاومت دندانهای مردان و زنانی که روزانه یک یا چند فنجان چای سبز مینوشند بیشتر است.
چای سبز از ابتلا به سرطانهای مربوط به دهان پیشگیری میکند
به نظر میرسد آنتیاکسیدانها و ترکیبات دیگر چای سبز از آسیبهای رسیده به سلولها و رشد تومورهای سرطانی پیشگیری میکند.
محققان دانشگاه تگزاس ثابت کردهاند عصارهی چای سبز میتواند از آسیبهای رسیده به سلولهای دهانی که به سرطان منجر میشود پیشگیری کند.
مطالعات روی حیوانات نشان میدهد ترکیبات چای سبز از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری به عمل میآورد.
چای سبز: نفسی خوش بو
گفته میشود که چای سبز باعث خوشبو شدن دهان میشود. میپرسید چرا؟ احتمالاً به خاطر اینکه چای سبز میکروبهایی که باعث بوی بد دهان میشود را از بین میبرد.
مطالعات نشان داده است که چای سبز بیشتر از نعنا، آدامس و حتی روغن دانهی جعفری باعث خوشبو کردن دهان میشود.
چند توصیهی کلی
* شما میتوانید روزانه تا پنج فنجان نیز چای سبز بنوشید. برای استفادهی حداکثری از خواص و طعم آن سعی کنید این چای را به شیوهی صحیح دم کنید. برای این کار بعد از اینکه آب جوش آمد اجازه دهید به مدت 3 دقیقه خنک شود. سپس آب را روی برگها یا کیسهی چای سبز ریخته و اجازه بدهید به مدت 3 دقیقه دم بکشد.
* برخی از مردم تصور میکنند که نوشیدن چای سیاه برای حفظ سلامت بدن و دندانها کافی است. اما باید بدانید چای سبز در مقایسه با چای سیاه حاوی آنتی اکسیدانها و ترکیبات گیاهی مفید بیشتری است.
از این گذشته چای سیاه حاوی کافئین بیشتری است و برای همین میتواند باعث بروز مشکلات عصبی و اختلالات خواب شود. کافئین همچنین میتواند در تأثیرگذاری برخی از داروها ایجاد اختلال کند.
فاطمه مهدی پور
تأثیر چای سبز روی دیابت
برای نخستین بار محققان تأثیر مثبت آنتی اکسیدان (EGCG) Epigallocatechin gallate را روی دیابت نشان دادند.
به گفتهی محققان این ترکیب موجود در چای سبز حاوی قدرت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است و میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع 1 را کاهش دهد.
بدن افرادی که از دیابت نوع 1 رنج میبرند نمیتواند انسولین تولید کند زیرا سلولهای پانکراسی که مسئول تولید این هورمون میباشد از کار افتاده است.
محققان تأثیر آنتی اکسیدان EGCG را روی موشهایی از قبل مستعد ابتلا به دیابت بودهاند مورد بررسی قرار دادند.
موشها به دو گروه تقسیم شده و گروه اول رژیم غذایی استاندارد و گروه دوم رژیم غذایی حاوی 0.05 درصد EGCG دریافت کردند.
محققان بعد از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدند که موشهایی که EGCG دریافت نکردند 67 درصد به بیماری دیابت مبتلا شدند اما در موشهای گروه اول که این آنتی اکسیدان را دریافت کرده بودند میزان ابتلا به بیماری دیابت تنها 25 درصد بوده است.
از این گذشته میزان ترشح انسولین و ماندگاری آن در موشهایی که EGCG دریافت کرده بودند بیشتر از موشهای دیگر بوده است.
ترجمه: فاطمه مهدی پور
[ بازديد : 282 ] [ امتياز : 3 ] [ نظر شما : ]