دمنوش چای سبز


دمنوش چای سبز

گیاه چای، بوته‌ای‌ است همیشه سبز که در طبیعت ارتفاع آن تا 2 متر هم می‌رسد. قسمت اصلی مورد استفاده بوته‌ چای، برگ آن است که به صورت‌های مختلف تبدیل به انواع چای می‌شود.

در مجموع سه نوع چای وجود دارد: چای سیاه، چای سبز و چای اولونگ (نوعی چای چینی). در واقع این سه نوع چای از یک گیاه است اما اختلاف آن‌ها در نحوه فرآوری و عمل آوردن آن‌هاست.

در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند، چای سبز به وجود می‌آید. در این شرایط اجازه تخمیر به برگ چای داده نمی‌شود. اما در صورتی که برگ چای را تخمیر نمایند و سپس آن را خشک کنند، چای سیاه به دست می‌آید.

در صورتی که برگ چای به صورت ناقص تخمیر شود، چای اولونگ (oolong tea) به دست می‌آید. این گونه چای در ایران و بسیاری از نقاط دنیا تولید نمی‌شود؛ ولی در کشور چین تولید می‌گردد. شایان ذکر است که علاوه بر شکل، رنگ و مزه، این سه نوع چای در مواد و آثار نیز با یک دیگر متفاوت می‌باشند. گیاه چای درنقاط بسیاری از جهان از جمله هندوستان، چین، سریلانکا، ژاپن، ایران و نواحی دیگر پرورش می‌یابد. مزیت چای سبز بر چای‌های دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است. چای سبز به عنوان یک ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان شناخته شده است. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن مرتب چای سبز می‌تواند در پیشگیری و درمان بیماری‌های لاعلاجی مثل سرطان بسیار موثر باشد.

بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده‌ای به نام کاتچین (catechin) است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بسیار بالاست و نسبت به آنتی اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C و E بسیار قوی‌تر عمل می‌کند.

خواص درمانی

تاثیر بر روی دستگاه قلبی‌عروقی:

■ دمنوش چای سبز باعث کاهش کلسترول در خون می‌شود و امراض و حمله‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

■ مصرف یک فنجان دمنوش چای سبز در بین وعده‌های غذایی روش مناسبی در کاهش تری‌گلیسیرید خون است.

■ کاهنده فشار خون است.

■ دمنوش چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلول‌های چربی می‌شود.

■ چای سبز خون را رقیق و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند.

تاثیر بر روی دستگاه عصبی:

■ دمنوش چای سبز آرام بخش است.

■ سیستم عصبی بدن را تقویت می‌کند.

■ دمنوش چای سبز فعالیت سلول‌های مغز به ویژه بخش‌های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می‌کند.

■ مانع از تخریب سلول‌های مغز و بروز بیماری آلزایمر می‌شود.

■ مانع از بروز پارکینسون می‌شود.

■ باعث رفع خستگی می‌شود.

■ قدرت فکری و تمرکز را بالا می‌برد.

■ دمنوش چای سبز در بهبود بیماری ام اس کمک می‌کند.

■ می‌تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.

تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

■ دمنوش چای سبز ادرار آور است.

تاثیر بر روی غدد:

  • ■ چای سبز کبد را سم‌زدایی می‌کند و از تجمع چربی در آن جلوگیری می‌نماید.

تاثیر بر روی دستگاه تنفسی :

  • ■ نوشیدن دمنوش چای سبز برای افراد مبتلا به آسم توصیه می‌شود.

تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

■ چای سبز به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم استفاده می‌شود.

■ از تضعیف مینای دندان و پوسیدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

■ چای سبز نقص و کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران می‌کند و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

■ ضد آرتریت است.

تاثیر برروی پوست :

  • ■ دمنوش چای سبز مانع از افتادگی و چروک خوردن پوست می‌شود.

خواص دیگر:

■ دمنوش چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان ‌هایی است که قابلیت مبارزه با سلول های سرطانی را داراست.

■ با نوشیدن دمنوش چای سبز متابولیسم (سوخت و ساز) چربی های بدن تسریع می‌شود و به این ترتیب چربی اضافه در بدن ذخیره نمی‌شود.

■ کاتچین موجود در دمنوش چای سبز باعث از بین بردن باکتری‌های مولد مسمویت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری‌ها می‌شود.

■ ویتامین C موجود در چای سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

■ با استفاده از دمنوش چای سبز برای شستن سر، به جلوگیری از ریز مو، کاهش چربی بیش از حد مو و درمان شوره سر خود کمک کنید.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و برخی عصاره‌های آن وجود دارد در بعضی از افراد، باعث علائمی مانند عصبانیت، بی‌خوابی و بی‌قراری می‌شود.

افرادی که داری فشار چشم هستند نباید از این دمنوش استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.

از طرفی، بدلیل اختلال در جذب چربی و آهن موجود در غذا، چای سبز را دوساعت قبل یا بعد از غذا بنوشید.

چای سبز ، تخیله کننده بلغم زائد در بددن می‌باشد؛ پس می‌تواندباعث لاغری در افراد بلغمی مزاج شود.

طبیعت

طبیعت چای سبز از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

طرز تهیه

یک قاشق مرباخوری چای سبز را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و 7تا 8 دقیقه درب قوری ببندید و پس از گذشت این زمان، آنرا صاف کنید و بنوشید.

یادآوری این نکته ضروری است که چای سبز مانند چای سیاه لزومی به دم کردن ندارد. نوشیدن روزانه 3 لیوان چای سبز مفید است.


منبع:؟


[ بازديد : 240 ] [ امتياز : 3 ] [ نظر شما :
]
[ شنبه 16 خرداد 1394 ] [ 18:48 ] [ چای سبز ]
[ ]